Lancering van de databank innovationdata.be

Home / Evenementen / Lancering van de databank innovationdata.be
Home / Evenementen / Lancering van de databank innovationdata.be

Lancering van de databank innovationdata.be

Het Federale Wetenschapsbeleid, in samenwerking met het Federaal Planbureau, heeft het genoegen u de opening mee te delen van de databank www.innovationdata.be. Deze databank bevat een selectie van 150 indicatoren die toelaten een zicht te krijgen op de stand van zaken (en vooruitgang) inzake onderzoek en innovatie in België en de verschillende gewesten. De prestaties van België en de verschillende gewesten worden vergeleken met de buurlanden aan de hand van downloadbare grafieken, tabellen, en synthetische indexen.
Wanneer 17-02-2015
van 09:30 tot 12:00
Waar Belspo, Louizalaan 231, Brussel
Naam

Lancering van de databank innovationdata.be 

Het Federale Wetenschapsbeleid, in samenwerking met het Federaal Planbureau, heeft het genoegen u de opening mee te delen van de databank www.innovationdata.be.

Deze databank bevat een selectie van 150 indicatoren die toelaten een zicht te krijgen op de stand van zaken (en vooruitgang) inzake onderzoek en innovatie in België en de verschillende gewesten.   
De prestaties van België en de verschillende gewesten worden vergeleken met de buurlanden aan de hand van downloadbare grafieken, tabellen, en synthetische indexen.

Ter gelegenheid hiervan wordt een workshop georganiseerd op dinsdag 17 februari van 10u tot 12u in de lokalen van het Federale Wetenschapsbeleid, Louizalaan 231 te Brussel.
Onthaal en inschrijving vinden plaats vanaf 9h30.

Als u wenst te participeren, gelieve u dan vóór 12 februari elektronisch in te schrijven bij mevrouw Yolande Deschepper, desc@belspo.be.

Programma
9h30      Inschrijving - Onthaal
10h00    Inleiding door het Federale Wetenschapsbeleid
10h15    Algemene voorstelling van de structuur van de databank
10h30    Sociaal-economische diagnose van België
10h45    Diagnose van het Belgische innovatiesysteem
11h        Diagnose van de regionale innovatiesystemen
11h45    Conclusies door M Philippe Donnay, Commissaris bij het Plan