MIT Europe Conference

Home / Evenementen / MIT Europe Conference
Home / Evenementen / MIT Europe Conference

MIT Europe Conference

MIT Europe Conference
Wanneer 21-05-2014 09:00 tot
22-05-2014 16:30
Waar SQUARE - Brussels Meeting Centre

Neem uw agenda bij de hand, want op woensdag 21 en donderdag 22 mei 2014 vindt in Brussel de MIT Europe Conference 2014 plaats, het tweejaarlijkse congres van Agoria en Sirris in samenwerking met het Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Professoren en topwetenschappers van deze prestigieuze Amerikaanse technische universiteit lichten er hun onderzoeksactiviteiten toe. Dit congres is dan ook hét trefpunt voor beleidsmakers en voor de CEO’s en CTO’s van innovatieve bedrijven uit heel Europa die hun horizon willen verbreden en internationale contacten nastreven.

Dit jaar staat de MIT Europe Conference in het teken van ‘Advanced Manufacturing & New Urbanism – A Blueprint for the Future’.

In Europa is het percentage stadsbewoners gestegen van 50% in 1970 naar 72% in 2010. Tegen 2050 zal 82% van de Europese bevolking in stedelijk gebied wonen. Hoe moeten we die uitdaging aanpakken? En welke rol kunnen/zullen technologie en vooral ook nieuwe productietechnologieën daarbij spelen?

Tijdens het congres maakt u o.a. kennis met het Advanced Manufacturing Partnership, het Production in he Innovation Economy-project, het Senseable City Lab, het Center for Advanced Urbanism en vele andere projecten rond ‘urban innovation’ en ‘manufacturing’ waaraan het MIT meewerkt.


Noteer bovendien dat u op woensdag 21 mei 2014 eveneens van harte welkom bent op de jaarlijkse algemene vergadering van Agoria en Sirris, die die dag (vanaf 17 uur) parallel met de MIT Europe Conference wordt georganiseerd in het SQUARE – Brussels Meeting Centre. Op het programma: het officiële afscheid van Paul Soete als CEO van Agoria, de verwelkoming van zijn opvolger Marc Lambotte en als uitsmijter een pittig debat met o.a. Ronnie Leten (CEO Atlas Copco), Eric Van Zele (CEO Barco) en andere Belgische topindustriëlen over de toekomst van de industrie in ons land. Niet te missen dus!Meer inhoudelijke details over de MIT Europe Conference en het corporate event worden binnenkort bekendgemaakt. Vanaf dan zult u zich ook kunnen inschrijven. Hou dus de komende weken de website aandachtig in de gaten.

Data

Woensdag 21 mei 2014 - donderdag 22 mei 2014

Plaats

SQUARE - Brussels Meeting Centre
Kunstberg
1000 Brussel
 

Contactpersoon Agoria: Peter De Brabandere, tel. +32 2 706 80 62
Contactpersoon Sirris: Marie-France Rousseau, tel. +32 498 91 94 56 

Meer informatie over dit agenda-item