Sociale Innovatie Meet Up Brussel

Home / Evenementen / Sociale Innovatie Meet Up Brussel
Home / Evenementen / Sociale Innovatie Meet Up Brussel

Sociale Innovatie Meet Up Brussel

Dit voorjaar trekken de Sociale InnovatieFabriek en BNP Paribas Fortis op tournee door alle Vlaamse provincies en Brussel voor een reeks Meet Ups over sociale innovatie en sociaal ondernemerschap. Op maandag 6 juni zijn we te gast in Brussel.
Wanneer 06-06-2016
van 14:00 tot 18:00
Waar BNP Paribas Fortis, Auditorium Marais, Kreupelstraat 4, 1000 Brussel

Sociale Innovatie Meet Up Brussel 

Dit voorjaar trekken de Sociale InnovatieFabriek en BNP Paribas Fortis op tournee door alle Vlaamse provincies en Brussel voor een reeks Meet Ups over sociale innovatie en sociaal ondernemerschap.

Op maandag 6 juni zijn we te gast in Brussel. Woon of werk jij in de hoofdstad en voel jij je betrokken bij maatschappelijke vraagstukken zoals bijvoorbeeld armoede, klimaatverandering of eenzaamheid? Wil je meedenken over oplossingen of broed je zelf al op een project? Benieuwd naar de kracht van lokale initiatieven? Interesse in het ondersteunen van impactgerichte projecten? Dan willen we jou zeker ontmoeten tijdens de Meet Up.

We geven het woord aan vernieuwende en ondernemende projecten uit de streek en aan organisaties die iets kunnen betekenen voor maatschappelijke innovatie. Je maakt er ook kennis met de Sociale InnovatieFabriek en BNP Paribas. We vertellen je alles over de manier waarop we projecten begeleiden en ondersteunen. En we zijn vooral benieuwd naar jouw ideeën. We sluiten elke Meet Up af met een pitchsessie. Je krijgt de kans om jouw idee voor te stellen in een paar minuten tijd en om daarbij de hulp te vragen van het publiek. Interesse om jouw plan voor een betere wereld te pitchen tijdens de Brusselse Meet Up? Laat het ons dan weten bij je inschrijving hieronder.


Programma

14.00u - Onthaal

14.15u - Welkom en introductie door de Sociale InnovatieFabriek

14.30u - Maak kennis met sociaal innovatieve en sociaal ondernemende projecten uit de regio

3D-stage: Hoe laat je jongeren ervaren dat zij het verschil kunnen maken voor anderen? In een 3D-stage engageren scholieren zich in een maatschappelijk project in hun regio: het rusthuis, een sociale onderneming, een project rond armoedebestrijding… Dit schooljaar is het tweede seizoen voor de 3D-stages. Alle leerlingen vanaf het vierde jaar secundair onderwijs in Vlaanderen en Brussel kunnen een 3D-stage doen.

Bright Futures verandert onze kijk op bezit. Het biedt een samenwerkingsvorm waarmee mensen uit een verstedelijkte omgeving, met een beperkt kapitaal, een ruime grond in de natuur kunnen verwerven en duurzaam beheren. Met de verwerving van een hoeve met 7ha landbouwgrond en bos in het hart van het 'Prinsheerlijk platteland de Merode' geeft Bright Futures straks 25 à 50 gezinnen en organisaties de beschikking over een 'buiten-verblijf' en werkplaats waar recreatie, landbouw, innovatie en wederzijdse zorg geïntegreerd worden.

Rising You[th] biedt werkkrachten en diensten op hoogte aan. Ze plaatsen antennes op masten, reinigen of restaureren hoge gebouwen of behandelen structuren tegen corrosie. In "The Vertical Club" ontdekken jongeren vanaf 14 jaar, voornamelijk vluchtelingen, een passie voor klimmen, hoogte en touwen. Gemotiveerde jongeren, die 'opleidingsklaar' zijn, worden vervolgens opgeleid tot deskundige 'touwtechnieker'. Tot slot bieden ze hun gecertificeerde hoogtewerkers uitdagende jobs in onze partnerbedrijven of via projecten in eigen beheer.

16.00u - Pitchsessie. Grijp jouw kans om jouw plannen voor te stellen, een partneroproep te doen, ideeën af te toetsen,... Kruis bij je inschrijving aan dat je jouw idee wilt pitchen.

16.45u - Netwerkreceptie

Meer informatie over dit agenda-item