Voorstelling Innovation Paper: Circulaire economie in de bouw

Home / Evenementen / Voorstelling Innovation Paper: Circulaire economie in de bouw
Home / Evenementen / Voorstelling Innovation Paper: Circulaire economie in de bouw

Voorstelling Innovation Paper: Circulaire economie in de bouw

Wanneer 29-03-2017
van 15:45 tot 19:30
Waar Greenbizz, Dieudonné Lefèvrestraat 17, 1020 Brussel

Voorstelling Innovation Paper: Circulaire economie in de bouw 

De Technologische Dienstverlening 'Duurzaam bouwen en duurzame ontwikkeling'  heeft samen met de Confederatie Bouw Brussel-Hoofdstad een Innovation Paper 'Circulair bouwen' uitgewerkt, om de bouwsector te informeren over de innovatiemogelijkheden  die de circulaire economie biedt.

Dit nieuwe instrument is vanaf nu beschikbaar en wordt voorgesteld op 29 maart.

 
Innovation paper - Circulair bouwen

Het begrip ‘circulaire economie’ wint almaar aan belang, maar wat betekent dit concreet voor de bouwsector?
Deze Innovation Paper wil de sector informeren over deze evolutie en de innovatie-opportuniteiten die deze met zich meebrengt. De paper gaat dieper in op de basisconcepten en principes, en biedt een blik op goede voorbeelden, nieuwe perspectieven en uitdagingen voor de sector.

De Innovation Paper is momenteel reeds beschikbaar in het Frans via deze link. De Nederlandstalige versie volgt begin maart.

 
Voorstelling - 29.03.2017 - GreenBizz, Brussel

De Innovation Paper wordt voorgesteld op woensdag 29 maart 2017, te GreenBizz Brussel. Dit gebeurt via een evenement dat start om 15u45 en eindigt rond 19u30.

Voor elk van de 3 grote thema’s - circulair ontwerpen & bouwen, urban mining en circulaire business models - licht een expert in het domein een inspirerend voorbeeld toe. Elke presentatie wordt gevolgd door een mini-debat met Brusselse stakeholders, die hun visie op de techno-economische uitdagingen en opportuniteiten geven.

U vindt het volledige programma hier en meer informatie op de website.

Deelname is gratis, het aantal deelnemers is beperkt. Inschrijven kan via de website. De inschrijvingen worden afgesloten op 15 maart.

Dit evenement wordt georganiseerd in het kader van de Technologische Dienstverlening ‘Duurzaam bouwen en duurzame ontwikkeling’, met steun van InnovIRIS, het Brussels instituut voor onderzoek en innovatie.
 

Meer informatie over dit agenda-item