Projectoproep Mobil'UP van het Brussels Beroepsreferentiecentrum van de bouwsector

Home / Inhoud homepage / News / Geschiedenis / Projectoproep Mobil'UP van het Brussels Beroepsreferentiecentrum van de bouwsector
Home / Inhoud homepage / News / Geschiedenis / Projectoproep Mobil'UP van het Brussels Beroepsreferentiecentrum van de bouwsector

Projectoproep Mobil'UP van het Brussels Beroepsreferentiecentrum van de bouwsector

In 2013 heeft het Brussels Beroepsreferentiecentrum de wedstrijd "Project Passief Duurzaam" gelanceerd. Deze wedstrijd voor Brusselse scholen was erop gericht een moduleerbare, demonteerbare en verplaatsbare passiefconstructie uit te denken, te testen en te realiseren die verschillende functies zou kunnen hebben. Na afloop van de eerste fase werd een project geselecteerd. Deze projectoproep Mobil'UP is gericht op het ontwerp van de interieurbouw van deze ruimte en op de uitwerking van de prototypes van het voorgestelde meubilair met recuperatiematerialen.

Projectoproep Mobil'UP - Fabricatie van meubilair met recuperatiematerialen

In 2013 heeft het Brussels Beroepsreferentiecentrum in het kader van de pijler Duurzaam bouwen van de Alliantie Werkgelegenheid-Leefmilieu een wedstrijd "Project Passief Duurzaam" gelanceerd.

Deze wedstrijd voor Brusselse scholen was erop gericht een moduleerbare, demonteerbare en verplaatsbare passiefconstructie uit te denken, te testen en te realiseren die verschillende functies zou kunnen hebben (tijdelijk klaslokaal, accomodatiecentrum, opleidingscentrum, enz.).

Na afloop van de eerste fase werd het laureaatproject geselecteerd. Dit ontwerp zal in de tweede fase van de wedstrijd effectief gebouwd worden, tussen januari en mei 2015.

Deze projectoproep Mobil'UP is gericht op het ontwerp van de interieurbouw van deze ruimte en op de uitwerking van de prototypes van het voorgestelde meubilair met recuperatiematerialen.

 

Doel van de projectoproep

De projectoproep heeft een drievoudige doelstelling:

  • Het meubilair voor een moduleerbare opleidingsruimte ontwerpen

  • De haalbaarheid en de mogelijkheid tot reproductie van de fabricatie van meubelen met recuperatiebouwmaterialen testen

  • De opleidingsopportuniteiten voor de inleiding tot bouwberoepen identificeren die verband houden met het gebruik van tweedehandsmaterialen

 

Wanneer komt u in aanmerking ? 

Iedere persoon, organisatie of groep die de mogelijkheid heeft om facturen op te stellen en die aan de hand van zijn parcours en zijn vroegere realisaties kan aantonen in staat te zijn het ontwerp en de fabricatie van het gevraagde type meubilair tot een goed einde te brengen, mag deelnemen aan deze projectoproep.

Meer informatie over de toelatingscriteria vindt u in het Reglement

 

Hoe dient u een aanvraag in ? 

De projectdrager stelt zijn kandidaatstellingsdossier op en bezorgt het ten laatste op 8 december 2014 voor 16 u aan het BRC-Bouw (in elektronische of papieren vorm, maar het BRC moet het document voor deze datum ontvangen).

 

Verloop

De projectoproep zal bestaan uit drie fases:

  1. De selectie van 3 tot 5 teams op basis van het kandidaatstellingsdossier. De teams die geselecteerd worden na afloop van de eerste fase, zullen een envelop met € 3.000 (incl. btw) krijgen voor de uitwerking van de tweede fase.

  2. De keuze van de laureaat op basis van de voorstelling van de definitief te leveren goederen: prototypes (behalve voor de opbergruimte voor het opleidingsmateriaal) en gedetailleerde plannen van al het meubilair.

  3. De fabricatie van al het meubilair van de module: na afloop van de tweede fase zal het geselecteerde team beschikken over een budget van maximaal € 8.000 (incl. btw) voor de fabricatie van al het meubilair van de module.

 

Meer informatie nodig ?

Voor algemene informatie u terecht op de website van het BRC. Voor specifieke vragen kunt u contact opnemen met : 

Alice PENET
Projectverantwoordelijke AWL Hulpbronnen en Afval
BRC - Brussels Beroepsreferentiecentrum voor de Bouwsector vzw
François Malherbelaan 42
1070 Brussel
+32 2 528 88 83
+32 489 204 569
alice.penet@cdr-brc.be