BIFROST - ONE

Home / Inhoud homepage / Projectoproepen / BIFROST - ONE
Home / Inhoud homepage / Projectoproepen / BIFROST - ONE

BIFROST - ONE

Wanneer 05-09-2016 15:50 tot
28-10-2016 17:00

BIFROST logoBIFROST-ONE - Projectoproep 2016-2017

 

Wat is BIFROST-ONE?

Europa heeft een groot tekort aan jong gediplomeerden in wetenschappen en ingenieursstudies. De STEM-richtingen (Science, Technology, Engineering and Mathematics) zijn nog steeds niet zo populair. Om bij jongeren de interesse voor dit soort richtingen aan te wakkeren, heeft Innoviris beslist de actie BIFROST-ONE te lanceren.

BIFROST-ONE geeft leerlingen van het zesde middelbaar van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de kans een wetenschappelijk en/of technologisch experiment in gewichtsloze toestand te bedenken, ontwikkelen en uit te voeren tijdens een paraboolvlucht.

BIFROST-ONE

Dromen je leerlingen er ook van om een wetenschappelijk ruimtevaartproject te ontwikkelen en te laten meevliegen aan boord van een gewichtloos vliegtuig? Dankzij BIFROST-ONE kan je deze droom waarmaken.
BIFROST-ONE toont aan hoe belangrijk nieuwe technologieën zijn bij de ontdekking van de ruimte en plaatst droom en emoties centraal in het wetenschappelijk avontuur.

Dat is ook de boodschap die Brussel aan de jongere generaties wil meegeven. Daarom heeft Innoviris beslist om BIFROST-ONE project voor het schooljaar van 2016-2017 te organiseren en te ondersteunen.

 

Missie

BIFROST-ONE gaat veel verder dan de ambitie om bij jongeren de belangstelling op te wekken voor een wetenschappelijke carrière. De actie biedt leerlingen de unieke kans om een eerste praktijkervaring op te doen in de ruimtevaartsector. De jongeren zijn zelf verantwoordelijk voor alle verschillende aspecten van hun project: ze bepalen de doelstellingen en het concept van hun experiment, bouwen de componenten, voeren de verschillende tests uit en bereiden de lancering voor. Nadien analyseren ze de verzamelde gegevens.

 

Actieve deelname van Leerkrachten

De deelnemende leerkrachten worden bij het begin van het project uitgenodigd voor een informatiesessie (workshop op 23 november 2016 in Brussel) en zullen tijdens het hele project begeleiding krijgen van een team van experten.

 

Wil je deelnemen aan de BIFROST-ONE wedstrijd ?

Lees aandachtig het reglement van de wedstrijd en de guidelines voor je het deelnameformulier indient.

Download het deelnameformulier.

En verstuur het ten laatste op 28 oktober 2016 per e-mail of per post naar :

 

Je contactpersoon bij Innoviris

** IMAGE DESCRIPTION **

Sebastien Rush

Tel. +32 2 600 50 11
srush[at]innoviris.brussels

INNOVIRIS
Charleroisesteenweg 110
1060 Brussel

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg ons op de BIFROST-ONE Facebookpagina