WATS - Women Award in Technology and Science

Home / Promotie / WATS - Women Award in Technology and Science
Home / Promotie / WATS - Women Award in Technology and Science

WATS - Women Award in Technology and Science

WATS - Women Award in Technology and Science

WATS - Women Award in Technology and Science

WATS logoSlechts 25% van de studenten die afstuderen in een wetenschappelijke of technische studierichting zijn vrouwen. Dit bewijst dat het nodig is meisjes aan te moedigen om voor een wetenschappelijke carrière te kiezen. Daarom bedacht Innoviris de campagne WATS – Women Award in Technology and Science

Het doel van deze campagne? 

 • de plaats van vrouwen in wetenschappelijk onderzoek en innovatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest versterken, vooral in richtingen met weinig vrouwen

 • Brusselse meisjes aanmoedigen om voor een wetenschappelijke of technologische richting en carrière te kiezen

Innoviris zet doorheen het hele jaar verschillende inspirerende vrouwelijke wetenschappers in de kijker die een rolmodel vormen voor de jonge Brusselaars. Via een wedstrijdformule wordt een winnares gekozen. Zij zal een prijs van 10 000 euro ontvangen en de ambassadrice van alle wetenschapsvrouwen in Brussel worden.

De campagne van 2017-2018 is intussen afgelopen. Lieve Lambrechts, assistent en onderzoeker Toegepaste Fysica aan de VUB, is de grote winnaar. 

Meer informatie over de campagne vind je op de website www.wats.brussels.

 

 

Elke levende vrouw, zonder nationaliteitsvoorwaarde, die aan de onderstaande voorwaarden voldoet, kan zich kandidaat stellen:

 • een vrouw zijn

 • een wetenschappelijk diploma hebben, i.e.:

  • een getuigschrift behaald hebben op het einde van het zesde jaar secundair onderwijs in het technisch of beroepsonderwijs in een technologisch of wetenschappelijk domein;

  • een bachelor hebben in een exact wetenschappelijke of technische richting 

  • een master hebben in een exact wetenschappelijke of technische richting

 • haar beroepsactiviteit uitoefenen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

 • meer dan 5 jaar wetenschappelijke en/of technologische beroepservaring bezitten

 • actief zijn in het milieu van wetenschapssensibilisering: ten minste één vulgariserende actie hebben ondernomen

Om deel te nemen aan de campagne WATS moet je jezelf inschrijven of moet je worden voorgedragen. Dit betekent dat de kandidates hun kandidatuur zelf opsturen of worden voorgedragen door iemand uit de wetenschappelijke sector.

De kandidaturen worden opgesteld met behulp van een formulier. Dossiers die in een andere vorm dan dit formulier worden ingediend, worden afgewezen.

De kandidaturen moeten ten laatste op 31/07/2017 om 14.00 uur worden ingediend bij Innoviris, het Brussels instituut voor onderzoek en innovatie, Charleroisesteenweg 110, 1060 Brussel, en moeten worden opgestuurd naar mpossoz@innoviris.brussels. Kandidaturen die na deze datum worden ingediend, komen niet meer in aanmerking.

Het dossier moet alle informatie en documenten bevatten zoals het formulier vereist, alsook elk ander document dat nuttig is om de kandidatuur te staven.

Meer informatie over de actie en de toelatingscriteria vind je in het reglement.

Heb je nog vragen? Neem contact op met: 

 

Je contactpersoon bij Innoviris

** IMAGE DESCRIPTION **

Muriel Possoz 

Science Promotion Advisor

Communication and Science promotion team

Tel. +32 2 600 50 15
mpossoz@innoviris.brussels